Huilbaby

Bij een pasgeboren kind dat aanhoudend en troosteloos huilt, een huilbaby, kan een behandeling met Viscerale Therapie en Embryonaal Geïntegreerde Therapie uitkomst bieden.

We spreken van een huilbaby wanneer een baby van minimaal drie weken oud meer dan drie dagen per week zo’n drie uur per dag huilt. De baby huilt aanhoudend, is moeilijk te troosten, overstrekt het lichaam regelmatig, is snel afgeleid en schrikachtig en heeft vaak een harde buik.

Oorzaken huilbaby

Oorzaken van het aanhoudend huilen van een baby kunnen zijn:

  • te vroeg geboren waardoor niet alle organen goed ontwikkeld zijn
  • een snelle of moeizame bevalling met te weinig of te veel druk op het hoofd of lichaam
  • een bevalling met keizersnede, vacuümpomp of verlostang waardoor kunnen vitale verbindingen geïrriteerd of beschadigd kunnen zijn
  • (verborgen) reflux met zuur in de slokdarm, dat pijn veroorzaakt
  • slecht functionerende darmen
  • verontreinigd vruchtwater in lichaam waardoor de maag- en darmfunctie is verstoord
  • Met behandeling van Viscerale Therapie en Embryonaal Geïntegreerde Therapie wordt de oorzaak opgespoord, kan het herstel en rust intreden en zal de baby minder gaan huilen.

    Snelle of moeizame bevalling

    Bij een snelle of moeizame bevalling slaat het babylichaam spanningen op, vooral in de schedelnaden, (nek)spieren en enkele organen. Zulke spanningen verhinderen het normale bewegen van de organen, lichaamsdelen en schedeldelen. De baby ervaart dit als onaangenaam en gaat huilen. Ook kan een belangrijke zenuw die naar veel inwendige organen loopt, de nervus vagus, in het gedrang komen. Hierdoor ontstaan er darm- en maagproblemen en soms hartritmestoornissen. Door spanningen op te sporen en te behandelen met Embryonaal Geïntegreerde Therapie kunnen klachten snel verdwijnen.

    Tang- of vacuümverlossing

    Bij een tang- of vacuümverlossing kan een vitale zenuw bekneld of beschadigd raken. Deze zenuw (nervus vagus) gaat naar bijna alle inwendige organen. De krachten die uitgeoefend worden op het hoofd en de nek van een baby bij een tang- of vacuümverlossing, kunnen grote gevolgen hebben voor het lichaam. Door de nek lopen alle verbindingen (zenuwen, bloedvaten) tussen hersenen en de rest van het lichaam. Door deze verbindingen te behandelen kunnen ze weer optimaal functioneren.

    Met Viscerale Therapie zorgt ervoor dat de schedelnaden en organen optimaal kunnen bewegen en opgeslagen emoties losgelaten kunnen worden.

    KISS & KIDD

    Huilbaby’s kunnen ook last hebben van het KISS Syndroom. De symptomen van KISS zijn onder meer overstrekte houding bij liggen, veel huilen (niet of nauwelijks te troosten), problemen met borstvoeding en reflux.

    Als het KISS Syndroom niet (afdoende) wordt behandeld, gaat het over in het KIDD Syndroom. Symptomen van KIDD (bij een kind ouder dan 2 jaar) zijn onder meer hoofdpijn, slecht slapen en onrustig, driftig en snel ontstemd.

    De opgespoorde verstoringen en beperkte mobiliteit kunnen behandeld worden met Cranio Sacraal Therapie en Viscerale Therapie. Hierdoor zullen de klachten verminderen of verdwijnen.


    Geïnteresseerd? Ik vertel je graag meer.

    Telefoon: 06 4162 1526
    Mail: praktijk@lourenznienhuis.nl

    Contactformulier