Ik ben Lourenz Nienhuis en ik ben overtuigd van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam.

Ik beschouw het lichaam als een eenheid waarvoor je zelf verantwoording kunt nemen. Zelf kun je op zoek gaan naar de oorzaak van terugkerende klachten. Pijn, irritatie, bewegingsbeperking of onbalans zijn vaak het gevolg van fysieke problemen in je lichaam, zoals een beperkt functioneren van je organen. In periodes van stress en vermoeidheid komt dit vaak naar boven. In de behandeling wordt deze onbalans gecorrigeerd. Zo creëer je ruimte in je lichaam om zichzelf te herstellen.

In mijn behandelingen combineer ik Cranio Sacraal Therapie, Viscerale Therapie, Embryonaal Geïntegreerde Therapie en Total Body Reflex tot een geheel waarmee ik je het beste kan helpen. Ik luister met mijn oren, hart en handen naar wat jij en je lichaam me vertellen. Mijn handen zijn mijn gereedschap. Ik spoor inwendige belemmeringen op en behandel ze met vaak zachte manuele technieken. Hierna neemt het zelfherstellend vermogen van het lichaam het over.

Blijf niet langer rondlopen met die terugkerende klacht of pijn. Ga op zoek naar de werkelijke oorzaak en geef je lichaam de kans om zich te herstellen. Als gecertificeerd Cranio Sacraal Therapeut, Integrated Therapist en Total Body Reflex therapeut ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). Ik heb mijn opleiding Cranio Sacraal Therapie gevolgd bij het Upledger Instituut Nederland, de opleidingen Viscerale Manipulatie en Neurale Systeem Manipulatie bij het Barral Instituut Nederland en de opleiding Embryonaal Geintegreerde Therapie bij Institute for Integrated Techniques methode Frank de Bakker en de opleiding Total Body Reflex bij Annet Post. Mijn achtergrond is fysiotherapeut op haptonomische basis. Naast bovengenoemde opleidingen heb ik diverse cursussen Biodynamische Cranio Sacraal Therapie gevolgd bij Franklyn Sills en Roger Gilchrist. In 2023 heb ik de opleiding Total Body Reflex afgerond.


Geïnteresseerd?
Ik vertel je graag meer.

Telefoon: 06 4162 1526
Mail: praktijk@lourenznienhuis.nl
 

Contactformulier