Neurale Systeem Manipulatie

Neurale Systeem Manipulatie (NSM) is gericht op het herstel van de normale, gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de schedel en het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel zorgt voor de informatievoorziening van en naar de organen, spieren, gewrichten, schedelnaden, hersenen, zenuwen en bloedvaten. Deze informatie-uitwisseling is van vitaal belang en daarom moet dit stelsel goed beschermd worden.

Helaas is het zenuwstelsel gevoelig voor trauma's, zoals een auto-ongeluk (whiplash), bevalling (tang of vacuümverlossing) of val. Ook repeterende bewegingen (RSI), infecties, ontstekingen en operaties (ruggenprik) kunnen traumatische gevolgen hebben voor de zenuwen.

Zenuwen lopen door het hele lichaam en moeten goed kunnen meebewegen met de rest van het lichaam. Wanneer een zenuw bekneld raakt of minder goed kan bewegen, zal het lichaam er alles aan doen om de zenuw niet verder te irriteren of beschadigen. Dit doet het lichaam door de beweeglijkheid van gewrichten te beperken met als gevolg bijvoorbeeld schouder-, knie- of rugklachten.

Door deze bewegingsbeperking van de zenuw en de oorsprong hiervan met manuele technieken te behandelen, zal de beweeglijkheid van de zenuw en het gewricht herstellen en zullen de klachten verdwijnen.

Geïnteresseerd? Ik vertel je graag meer.

Telefoon: 06 4162 1526
Mail: praktijk@lourenznienhuis.nl

Contactformulier