Gewrichtsklachten

Bij gewrichtsklachten heb je pijn bij bewegen of kun je niet meer op een bepaald lichaamsdeel steunen of liggen. Door een behandeling met Viscerale Therapie kunnen de gewrichtsklachten afnemen.

Een gewricht bestaat uit twee botten die samen komen. De uiteinden van deze botten zijn bedekt met een laagje kraakbeen. Om de botten goed bij elkaar te houden, heeft het gewricht een kapsel en stevige banden. De binnenste laag van het kapsel maakt een vloeistof die samen met het kraakbeen dient als smeermiddel voor het gewricht. Zo kun je soepel blijven bewegen.

Oorzaken gewrichtsklachten

Wanneer een gewricht of een onderdeel ervan beschadigd raakt, kun je last krijgen van gewrichtsklachten. Een gewricht kan beschadigd raken door een verkeerde beweging waardoor de banden beschadigd kunnen raken. Een gewricht kan overbelast raken door een te lang intensief gebruik. Door slijtage wordt het kraakbeen dunner en daardoor minder gemakkelijk kan bewegen. Ook bij ontstekingen in het gewricht, bijvoorbeeld door een infectie of auto-immuunziekte, kunnen gewrichten beschadigd raken.

Ook zwakke, overbelaste organen kunnen de oorzaak zijn van gewrichtsklachten. Wanneer een orgaan niet goed kan functioneren, kunnen organen te hulp schieten om het slecht functionerende orgaan te helpen en meetrekken in de juiste functierichting van het orgaan. Hierdoor kan deze sneller herstellen.

Op het moment dat deze ondersteuning niet voldoende is en de ondersteunende organen uitgeput dreigen te raken, gaat het lichaam steun zoeken bij de gewrichten. Door de gewrichten minder beweeglijk te maken creëert het lichaam nieuwe steunpunten voor het betreffende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren. Elk orgaan is gekoppeld aan één of meerdere gewrichten, waar juist de bewegingsbeperkingen kunnen ontstaan.

Ook voeding kan meespelen bij gewrichtsklachten. Eenzijdig voedsel, slecht kauwen, gehaast eten, intoleranties, allergieën en Prikkelbaar Darm Syndroom kunnen leiden tot overbelasting van het maag- en darmstelsel waardoor gewrichtsklachten trager of niet herstellen.

Behandeling

Gewrichtsklachten als gevolg van overbelast organen en voeding zijn te behandelen met Viscerale Therapie. Door de beweeglijkheid van het zwakke orgaan, bij voedingsproblemen specifiek het maag- en darmstelsel, te herstellen met vaak zachte manuele technieken, zullen de gewrichtsproblemen afnemen of zelfs verdwijnen.


Geïnteresseerd? Ik vertel je graag meer.

Telefoon: 06 4162 1526
Mail: praktijk@lourenznienhuis.nl

Contactformulier