Maag- en darmklachten
Veel mensen hebben last van maag- of darmklachten. Door een behandeling met Viscerale en Embryonaal Geïntegreerde Therapie kunnen de klachten verminderen of verdwijnen.
Maag- en darmklachten kunnen bestaan uit:
Brandend maagzuur
Met brandend maagzuur, zuurbranden of reflux bedoelen we het terugstromen van de zure maaginhoud in de slokdarm. Het sluitspiertje staat vaker open, waardoor maagzuur vaker dan gemiddeld in de slokdarm stroomt. Dit geeft klachten. Ook overprikkeling of beknelling van de nervus vagus (tiende hersenzenuw) kan reflux veroorzaken. Als je regelmatig brandend maagzuur hebt en dit niet laat behandelen, kun je last krijgen van een slokdarmontsteking, chronische hoest, keelpijn, gaatjes in tanden of chronische heesheid.
Met Viscerale Therapie kan de balans in de maag en de werking van de sluitspiertjes van de in- en uitgang van de maag herstellen. Ook kan de beknelling of overprikkeling van de nervus vagus verholpen worden. Door het leren omgaan met stress - vaak een onderliggende oorzaak - kunnen klachten ook verminderen.
Diarree
Diaree is vaak het gevolg van een onjuiste verhouding van alvleeskliersappen en galsappen op de maaginhoud. Deze voedselbrij, die vanuit de maag in de twaalfvingerige darm terechtkomt, blijft dan te zuur. Het lichaam probeert dit zo snel mogelijk uit het lichaam te krijgen om aantasting van de darmwand te voorkomen.
Door spanningen in de twaalfvingerige darm op te sporen en deze te verhelpen met Embryonaal Geïntegreerde Therapie, zal de diarree snel verdwijnen.
Obstipatie
Je hebt last van obstipatie, constipatie of verstopping als je minder dan drie keer per week ontlasting hebt. De ontlasting is dan vaak hard en droog. De dikke darm functioneert niet optimaal. Veel voorkomende oorzaken zijn verkeerde voeding en te weinig lichaamsbeweging.
Met Viscerale Therapie zullen deze klachten verdwijnen.
Opgeblazen gevoel en winderigheid
Een opgeblazen gevoel en winderigheid kunnen veroorzaakt worden door een ontregelde balans tussen maag en twaalfvingerige darm. Hierdoor wordt het voedsel niet goed verteerd en gaat het gisten.
Door deze balans te herstellen met Viscerale Therapie en Embryonaal Geïntegreerde Therapie zal het opgeblazen gevoel verdwijnen.
Prikkelbare Darm Syndroom
Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) kenmerkt zich door buikpijn, buikkrampen, chronische verstopping, diarree of juist afwisselend diarree en verstopping. Ook gasvorming in de darmen en een opgezette buik na de maaltijd kunnen voorkomen. De klachten van PDS spelen vaak op of verergeren bij spanning of stress.
De klachten van PDS kunnen met Viscerale Therapie verminderen of verdwijnen, afhankelijk van de oorzaak. Ook kan het raadplegen van een diëtist bij darmklachten nuttig zijn.